Anouk Hemel

Anouk Hemel.jpeg

Psycholoog Arbeid & Organisatie

Anouk weet op een prikkelende manier inzichten te geven op het gebied van positieve psychologie. Met haar ruime ervaring als organisatiepsycholoog en operationeel manager, weet ze een brug te slaan tussen wetenschap en de dagelijkse praktijk binnen organisaties. 

Haar kracht ligt in het begrijpelijk uitleggen waarom bepaalde inzichten er toe doen, zonder onnodig gebruik van vaktermen. Ze weet situaties snel in te schatten en haar adviezen hierop aan te passen. Kenmerkend is haar betrokkenheid en hartverwarmende gulle schaterlach.

Hiernaast verzorgt ze wekelijks yogalessen in Bilthoven en Zeist

Joep van den Beuken

IMG_7635_edited_edited.jpg

Organisatiepsycholoog, consultant werkgeluk

Joep weet op heldere wijze de vraag van een bedrijf te vertalen naar een aanpak. Hij heeft ruime ervaring als het gaat om accountmanagement en relatiebeheer, waarin een positieve en integere samenwerking voorop staat.

Zijn kracht ligt in het zien van de mens achter de functie, waardoor het contact persoonlijk en vertrouwd is. Het lukt hem om op integere wijze een behoefte van een bedrijf te verduidelijken. Hij staat bekend om zijn vriendelijke en oprechte houding naar anderen toe.

Hiernaast verzorgt hij als sempai kempolessen (een Chinese verdedigingskunst) in Zeist.

Meer over ons...

Wij zijn Anouk en Joep. Anouk is coach en psycholoog op het gebied van individueel werkgeluk en stress.  Joep is adviseur en psycholoog op het gebied van werkgeluk en verzuim op organisatieniveau. 


Sinds 2014 richten we ons met name op de wetenschap van werkgeluk. Het verbaast ons dat er zoveel nieuwe inzichten zijn in de positieve psychologie, maar dat we het tegenovergestelde doen in de praktijk. Dit is het resultaat van mythes over succesvol werken, die in de loop der tijd zijn ontstaan maar helemaal niet kloppen, zoals:

je kunt geen succes hebben zonder stress.


Nieuwe inzichten passen we ook bij onszelf toe en we merken dat dit effect heeft op onze beleving en handelen. We zijn meer bewust van onze keuzes en kunnen effectiever omgaan met situaties. Het zijn vooral de mindere of confronterende momenten in het leven die we beter weten te waarderen en positief kunnen beïnvloeden. Geluk is een pad vol dagelijkse uitdagingen, die zeker niet makkelijk zijn, maar zoveel meer betekenis en voldoening geven in het leven! 

Geluk spreekt iedereen aan. Het raakt de essentie in je leven (zie Mijn geluk). Elke dag biedt je een kans om het beste uit het leven te halen. Een kans die meer dan de moeite waarde is: je zult verrast zijn van de positieve en krachtige effecten van geluk. De wetenschap is hierin ook heel duidelijk: geluk is te beïnvloeden!

IMG_8022.jpeg

Onze missie & visie

Onze missie is meer gelukservaringen, zowel in het werk als in het leven!

Mensen zijn geen machines. Mensen ontplooien zich als ze werken vanuit interne motivatie en als ze betekenis kunnen geven aan wat ze doen door te werken vanuit hun eigen waarden.

Bedrijven kunnen meer betekenen voor de wereld als ze zich focussen op geluk dan als ze zich enkel en alleen focussen op productie. 

We geloven dat de wereld een betere plek wordt als geluk de hoogste prioriteit heeft in plaats van productie, winst of groei (wat allemaal een afgeleide is van geluk). Uiteindelijk worden we hier allemaal beter van.

Wat mag je van ons verwachten

  • toegankelijke en professionele aandacht gericht op persoonlijke ontwikkeling in geluk

  • de WerkGelukMachine als creatieve 'tool' om zo jouw eigen werkgeluk te ontdekken,

  • begrijpelijke uitleg over het begrip werkgeluk, gebaseerd op wetenschappelijke feiten

  • activerende oefeningen en opdrachten om te experimenteren in het dagelijks (werk)leven,

  • inspiratie uit het bedrijfsleven voor het toepassen van geluk op het werk.

Onze achtergrond

Ruim 12 jaar hebben we gewerkt in een arbodienst: Joep als accountmanager en organisatieadviseur, Anouk als psycholoog en operationeel manager. We hebben als organisatiepsychologen veel kennis en ervaring mogen opdoen in verzuimmanagement binnen organisaties.


Eind jaren 90 deed de positieve psychologie haar intrede: 

een wetenschap die menselijke kracht en optimaal functioneren bestudeert. Tot dan toe richtte de psychologie zich voornamelijk op ziektes en stoornissen.

Net als de kanteling in de psychologie groeide bij ons de wens om op een meer positieve wijze bij te dragen aan het werkleven van mensen. Onze focus veranderde van verzuim naar werkgeluk.

Ons geluk

De afgelopen jaren stonden naast de WerkGelukMachine in het teken van ons eigen levensgeluk en ontwikkeling:

Joep heeft zich intensief bekwaamt in Shaolin Kempo, een Chinese verdedigingssport. Momenteel geeft hij wekelijks trainingen in Zeist bij More Chi Martial Arts.


Anouk heeft zich intensief bekwaamt in de yogafilosofie conform de Himalaya Traditie. Wekelijks verzorgt ze yogalessen in zowel Zeist als Bilthoven vanuit Mind Your Buddhi.


Geluk is persoonlijke ontwikkeling, waarin we bewuster worden wat voor ons de essentie in het leven is. Door erachter te komen wat er voor ons toe doet en we nemen stappen in die richting, dan groeien we als mens. Het delen van de WerkGelukMachine met anderen is één van die stappen.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Joep van den Beuken.

06 23 01 92 94

  • LinkedIn
  • LinkedIn
ontworpen Wereld

Geluk als duurzame investering

Door ons te focussen op groei en winst, maken we verkeerde keuzes, waardoor we als mensen lijden (stress, werkspanningen, onderpresteren, ziekte). Maar niet alleen wij lijden, ook het milieu gaat onder deze keuzes, omdat er simpelweg meer geld verdiend kan worden door het gebruik van niet-duurzame producten. Producten zijn niet altijd glanzend en mooi. Het is zelfs de kunst om te stoppen om alles perfect te laten maken.

Daar wordt de aarde niet gelukkig van, maar daar worden wij als mensen ook niet gelukkig van.


We geloven dat de wereld er beter aan toe is als we geluk centraal stellen, ook geluk in de brede zin: voor anderen, voor de omgeving, voor de dieren. Het gaat om empathie, verder kijken dan het vervullen van je eerste primitieve genotsmoment. Het geluk voor ons allemaal is uiteindelijk belangrijker en duurzamer dan dat ene kortdurende geluksmoment voor jezelf.