top of page
WGM Post Its.png

Inspirerende coaching
het hele jaar door

Ontdek wat er voor jou toe doet

Individuele Coaching Werkgeluk

Wil je weten wat er voor jou toe doet om te groeien, te ontdekken waar je zelf toe in staat bent en te realiseren wat er werkelijk toe doet in jouw leven? Dan kan dit traject je helpen om jezelf op een inspirerende en uitnodigende manier te leren kennen. Gedurende het traject wordt je uitgedaagd om jouw eigen situatie (zonder oordeel) te observeren:  wat is mijn diepere wens, welke behoeften zijn belangrijk voor mij, wat motiveert en inspireert mij, wat lukt me om daadwerkelijk in praktijk te brengen? Middels de WerkGelukMachine leer je jezelf op verschillende geluk-niveau's kennen, iets waar je normaal nooit bij stil zou staan.

In dit coachingstraject ga je op onderzoek naar jouw persoonlijk werkgeluk en de betekenis in jouw functie. Persoonlijk werkgeluk groeit als je het proces achter werkgeluk begrijpt. Je gaat beseffen wat belangrijk is voor jou en waarom investeren in persoonlijk werkgeluk er toe doet.

Je creëert in dit traject een persoonlijke WerkGelukMachine. Je krijgt afwisselende opdrachten, inzichtgevende vragenlijsten en we reflecteren op persoonlijke ervaringen. Je gaat zien wat jouw vertaling van werkgeluk is en je gaat meer beseffen waarom werkgeluk er toe doet. Het is spelenderwijs ontdekken wat geluk in werk is. 

Afhankelijk van jouw behoefte kan het coachingstraject worden toegespitst op het hervinden van de intrinsieke motivatie, het vergroten van de veerkracht (als buffer tegen stress/werkdruk), het ontdekken van jouw potentieel, het ontdekken en versterken van hulpbronnen, het nieuwe werken, jobcrafting en werkoriëntatie etc.

De opzet traject is:

  • een uitgebreid kennismakingsgesprek

  • 4 coachingsgesprekken 

  • tussentijdse contactmomenten (telefonisch en per mail)

Het naslagwerk bestaat uit:​

  1. een persoonlijke map WerkGelukMachine met stickers

  2. formulieren van de opdrachten en vragenlijsten

  3. een korte samenvatting met attentiepunten en opdrachten na ieder coachingsgesprek per mail

Duur traject:

Gemiddeld duurt een werkgelukstraject 3 maanden tot een half jaar.

Kosten:

€797,- per traject (excl. btw)

IMG_8363_edited_edited_edited_edited.jpg
IMG_8361_edited_edited.jpg
WGM%20Post%20Its%20foto_edited.jpg
VIA kaartjes.JPG
WGM Presentatie scherm.JPG
VIA%20Kaartjes%202_edited.jpg

Is werkgeluk altijd mogelijk?

Wel in jou als persoon, niet altijd in de huidige werksituatie. In het coachingstraject met de WerkGelukMachine wordt je vooral bewuster gemaakt van jouw eigen geluk in jouzelf. Middels oefeningen besef je wat er voor jou toe doet. Dat wil niet zeggen dat de werkomstandigheden direct mee veranderen. Je leert wel hoe je zelf tegen situaties aankijkt: jouw minste. En je wordt bewuster van de mogelijkheden binnen jouw werk.

Wat gebeurt er in een kennismakingsgesprek?

Met name wederzijds kennismaken, inventarisatie van de huidige werksituatie en je krijgt enkele basisadviezen mee naar huis. Een klik met een coach is een must. Het coachingstraject verspreidt zich over enkele maanden, soms zelfs een jaar. Daarom begint het coachingstraject met een kennismakingsgesprek. Tot op heden is dat nog niet gebeurd.

Wat als ik stressklachten heb?

Het oppikken en implementeren van nieuwe informatie vraagt energie. Een coachingstraject met de WerkGelukMachine kan bij serieuze klachten averechts werken: extra stress geven. Als stressklachten aanwezig zijn, dan kunnen aanvullende gesprekken voldoende zijn om herstel aandacht te geven om van daaruit toe te werken naar meer werkgeluk. Dit is al meerdere keren voorgekomen. In het kennismakingsgesprek bekijken we wat handig en realistisch is.

Wat als ik de opdrachten niet gemaakt heb?

Dan verzetten we de afspraak voor het volgende gesprek (minimaal 24 uur voor de afspraak). Het implementeren en uitvoeren van oefeningen vraagt om enige inzet. Sommige mensen willen wel doorgaan met het volgende gesprek. De ervaring leert dat het verzetten van de afspraak met 1-2 weken kan helpen om de draad weer op te pakken.
Maar bel of mail me als dit gebeurt. We kijken dan samen wat het handigst is.

Wat wordt er doorgegeven aan mijn werkgever?

Alles wat jij wilt. Het coachingstraject is er voor in deze werksituatie. In het coachingstraject vul je de map met daarop de WerkGelukMachine in, zodat je eenvoudiger een overzicht hebt in de essentie van jouw werkgeluk. De map kan ook goed dienen als tool om zaken met jouw leidinggevende te bespreken. Maar dat is geheel aan jou. De werkgever krijgt wel te horen welke oefeningen er zijn en de data van de afspraken. Uiteindelijk gaat het om implementeren van werkgeluk en daar hoort het bespreken met jouw leidinggevende ook bij.

Waar vinden de gesprekken plaats?

Bij jou op het werk in een aparte ruimte. Het doel van het coachingstraject is het vergroten van jouw werkgeluk. De beste manier om dat te realiseren is brainstormen over werkgeluk in de omgeving waar je het gaat toepassen. En de positieve toon in de gesprekken ga je associëren met jouw werkomgeving. Er is over nagedacht 😉.

Dit is nu eens een coachingstraject dat gewoon leuk en inspirerend is om te doen!

Jolanda

bottom of page